Onderzoek KVA naar risico’s illegaal online kansspelaanbod oktober 2023

Verstrekt aan geïnteresseerde partijen met betrekking tot kansspelen op afstand binnen Nederland

Onderzoek door het Keurmerk Verantwoorde Affiliates (KVA) naar risico’s illegaal online kansspelaanbod oktober 2023

Het KVA heeft een onderzoek verricht waarin verschillende illegale online kansspelaanbieders zijn uitgelicht (welke, op moment van het onderzoek, beschikbaar waren voor Nederlandse consumenten). De bevindingen zijn ernstig. Zo zijn veel van deze aanbieders beschikbaar voor minderjarigen en wordt er niet tot nauwelijks rekening gehouden met verslavingsrisico’s. Download het rapport hieronder:

Benieuwd naar onze aangesloten affiliates?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De auteur

Picture of mr. Steven Gillis Vrolijk

mr. Steven Gillis Vrolijk

Managing Partner bij XY Legal Solutions B.V.

Lees meer artikelen

KVA verwelkomt Björn Fuchs als lid van de Raad van Advies

Björn is op dit moment actief als Chief Digital Officer bij de Janshen-Hahnraths Group. Hij is verantwoordelijk voor de digitale transformatie, waaronder Fair Play Online. Daarnaast is hij bestuurslid bij brancheverenging VNLOK. Met jarenlange ervaring bij RTL (van 2017 tot 2020 als Manager Sport & Entertainment) en betrokkenheid bij initiatieven in het kader van verantwoord spelen, heeft Björn veel ervaring in huis.

Meer lezen »
Aanvullend rapport op KVA-onderzoek risico’s illegaal aanbod: anoniem registreren en cryptovaluta storten

In het uitvoerige KVA-onderzoek van 29 oktober 2023 (naar risico’s illegaal online kansspelaanbod) werd onder andere uitgelegd dat het mogelijk is voor minderjarigen om te registreren en te storten bij bepaalde illegale aanbieders. In dit aanvullende rapport wordt aangetoond hoe eenvoudig dit in de praktijk is. Klik hieronder voor het downloaden van dit aanvullende rapport.

Meer lezen »